Wasvoorschrift

Katoen tricot:
95% katoen (Co), 5% elastan (Ea)
Katoen is een natuurlijke zachte, eencellige vezel, die uit de opperhuid (epidermis) van de zaden van de katoenplant groeit. De vezels worden doorgaans tot draden gesponnen en als zodanig gebruikt om zacht, luchtdoorlatend textiel van te maken. Het neemt goed vocht op en voelt koel aan in de zomer. De tricot katoen heeft een hoge elasticiteit wegens de elastan. Hierdoor een ruim en comfortabel pasbereik. Kwaliteit is erg duurzaam.

 

Wassen

Binnenstebuiten wassen voor behoud van de kwaliteit. Niet teveel wasmiddel gebruiken en geen wasverzachter. Niet in de droger stoppen. Katoen mag u iets warmer (katoenstand) strijken met stoom.

Katoen: 

Katoen is een natuurlijk vezel dat niet snel slijt en zeer gemakkelijk te wassen is. Daarnaast is het een vochtabsorberend materiaal, heeft het slechts een geringe neiging tot elektrostatische lading en kost het relatief weinig. Genoeg redenen dus om kledingstukken van katoen te kopen. Bij het wassen van katoenen kleren is het grote nadeel echter dat de kledingstukken snel gekreukt worden. Het is daarom belangrijk om katoenen kleren op een speciale manier te wassen. Wassen.nl legt u uit wat de beste wasvoorschriften voor katoenen kleren zijn.

Wassen

De eerste keer dat u een katoenen kledingstuk wast bestaat de kans dat het kleur afgeeft. Om te voorkomen dat het katoen op andere kleren afgeeft is het aan te raden om de katoenen stoffen de eerste paar malen apart te wassen. Zorg er wel voor dat de temperatuur van uw wasmachine niet boven 40 graden komt, want als katoen voor de eerste keer wordt gewassen kan het namelijk krimpen. Onder de 40 graden zit u in de zogenaamde “safe zone”. Voor witte katoenen kleding is het overigens juist wel aan te raden om te wassen boven 40 graden, omdat u zo de vlekken het beste uit de kleding haalt. Gebruik bij voorbaat geen wasmiddel met bleekmiddel, want dit is niet goed voor katoen.

Katoen drogen

Een andere tip voor katoenen kleding is deze binnenstebuiten in de wasmachine te gooien. Zo voorkomt u op de beste manier dat de kleding versleten wordt en van de buitenkant verkleurt. Doe dit ook wanneer u uw katoen in de droger stopt. Zorg ervoor dat u bij het drogen de stand van de droger niet te hoog zet, vanwege dezelfde reden. Laat u de was echter drogen door de was op te hangen? Kies dan een plek uit waar de zon niet schijnt, omdat katoen kan verkleuren door de zon.
 

Sorteer op

Makkelijk & Snel Bestellen of Vragen?

06-13391881

Afhalen in Best = GRATIS

Bestellingen boven €100,- geen verzendkosten!

Pakketpost: €6,99

Brievenbuspost: €4,50

Actuele Voorraad!

Levertijd uit voorraad 1-4 werkdagen

Klantbeoordelingen

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b view=slider amount=6 language=1]

 

 

 

© 2015 - 2024 Prullekes Spullekes | sitemap | rss